KOMPANIJA IZ SREDNJE BOSNE ŠIRI POSLOVANJE: "Sve što proizvedemo odmah prodamo..."

Osim investicija u infrastrukturu i proizvodnu opremu, ulagati će i u instalaciju solarnih panela.

  • Ekonomija

  • 20. Jan. 2023  20. Jan. 2023

  • 0

Ana Jerković, direktorica komercijalnog sektora firme Kristal iz Viteza, najavila da je ova firma ide u nove investicije. Firma trenutno ima ukupno 230 zaposlenih. Izrađuju različite proizvode od stakla.

– Ono po čemu smo jedinstveni na BiH tržištu, ali i šire, jesu stakla koja proizvodimo za brodogradnju i protupožarna stakla. Koncept rada se temelji na principu da kupcima nudimo kompletnu uslugu i sve na jednom mjestu u svijetu stakla – kazala je Jerković.

Svake godine bilježe rast i proizvodnje i prodaje, tako i prethodne godine. Trenutno posluju na granici proizvodnih i prodajnih mogućnosti, zbog čega idu u nova ulaganja u cilju povećanja kapaciteta.

Prošle godine su uložili u dodatnu novu opremu za obradu stakla kao i izradu, a u ovoj godini instaliraju dvije nove linije za proizvodnju termoizolirajućeg stakla koja će nim omogućiti proizvodnju veće količine jer trenutno posluju s maksimalnim kapacitetima.

-Uspjeh ne dolazi preko noći, tako nije došao ni kod nas. Brzi rast naše firme potvrda je dugogodišnjeg rada, odricanja, truda, vizije, dobrih i ne tako dobrih odluka, zbog čega smo danas to što jesmo i zbog čega znamo u kojem smjeru dalje ići, kazala je Jerković.

Kristalov rast koji je kontinuiran iz godine u godinu, rezultat je koncipiranog i razrađenog poslovnog sustava, fokusiranosti na postavljene ciljeve i brze prilagodbe tržištu i promjenama.

Poslovna vizija Kristala je bila postati lider u regiji u području staklarstva, što su i postigli. Onda se samo dalje nastavlja i razvija.

-Vizija je zadržati lidersku poziciju ali s unaprijeđenom verzijom Kristala s fokusom na kvalitetu, povećanje kapaciteta i trendove za građevinskim staklom za interijere i eksterijere, kazala je Jerković za stručni časopis Prozori i vrata.

Osim investicija u infrastrukturu i proizvodnu opremu, ulagati će i u instalaciju solarnih panela.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...