LIJEPA KAO GRIJEH: Crnogorka zavela meksičkog predsjednika i umalo izazvala građanski rat…

Glumica je nakon toga zadržala pravo na ekonomske beneficije koje joj je zakon dodijelio kao legitimnoj udovici političara te se trajno povukla iz javnog života.

  • Estrada

  • 20. Jan. 2023  

  • 1

Aleksandra Aćimovič Popović (76) je pravo ime Saše Montenegro, čiji su roditelji bili Jugoslaveni, ali je glumica većinu svog djetinjstva i mladosti provela u Argentini, gdje je studirala novinarstvo.

U Sjedinjene Države je otišla 1969. kako bi provela neko vrijeme sa svojim stričevima i unaprijedila svoje znanje engleskog. Ipak, prije nego što je došla u Ameriku, posjetila je Meksiko i tamo joj se život potpuno promijenio, jer su joj njena nesvakidašnja ljepota i harizma širom otvorile mnoga vrata.

Saša Montenegro je na početku karijere radila kao model i glumica u sapunicama. Nedugo nakon toga, 1971. debitovala je na velikom platnu u filmu „Ljubavni san“.

Početkom sedamdesetih Saša je bila aktivna u umjetničkom okruženju, učestvujući u predstavama različitih žanrova, da bi vremenom postala glavna ženska glumica u dramama.

Do sredine osamdesetih lijepa Crnogorka se više nego etablirala kao jedna od najvećih glumica meksičke kinematografije, a njen privilegovan položaj omogućio joj je druženje sa pripadnicima najviših društvenih krugova u zemlji. Tada je i upoznala Hosea Lopeza Portilla, koji je bio predsjednik Meksičke Republike od 1976. do 1982. sa kojim je započela vezu, iako je on još uvijek bio u braku sa Carmen Romano i sa njom imao troje djece.

Njihova veza izazvala je ogroman skandal, a zemlja se praktično podijelila na one koji su bili protiv i one koji su podržavali njihovu ljubav. U prvim godinama veze, Saša Montenegro i bivši predsjednik dobili su dvoje djece, Nabilu i Aleksandra, ali su tek 1995. ozvaničili vezu sklapanjem građanskog braka, i to nakon smrti njegove žene Carmen. To je dodatno izazvalo kontroverze koje poznatoj Crnogorki Meksiko nije mogao da oprosti. Od tada je Saša Montenegro drastično smanjila pojavljivanje u medijima jer je bila potpuno fokusirana na brigu o porodici.

Početkom dvijehiljaditih, Saša Montenegro i Portillo su se razveli iz nepoznatih razloga, međutim, nisu mogli da završe taj proces zbog iznenadne smrti bivšeg predsjednika, koji je preminuo u februaru 2004. od srčanih komplikacija. Glumica je nakon toga zadržala pravo na ekonomske beneficije koje joj je zakon dodijelio kao legitimnoj udovici političara te se trajno povukla iz javnog života.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...