PATRIJARH PORFIRIJE I ARHIJEREJI S VUČIĆEM: "Kosovo je neotuđivi dio Srbije"

U saopštenju se navodi da je predsjednik Srbije čestitao krsnu slavu predstojatelju SPC, a potom njega i prisutne arhijereje izvijestio da tokom dana ima važne i veoma ozbiljne sastanke u vezi sa Kosovom i Metohijom.

  • Regija

  • 20. Jan. 2023  20. Jan. 2023

  • 7

Patrijarh srpski Porfirije i arhijereji Srpske pravoslavne crkve (SPC) ponovili su danas u susretu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nedvosmislen stav SPC da su Kosovo i Metohija sastavni i neotuđivi dio Srbije.

Na sastanku je naglašeno da je očuvanje Kosova u granicama Srbije ustavna obaveza i imperativ i za crkvu i za srpsku državu.

Patrijarh Porfirije i arhijereji izrazili su uvjerenje da rukovodstvo Srbije na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem neće i ne može pristati ni na kakva uslovljavanja koja imaju za cilj uspostavljanje nezavisnosti Kosova i Metohije, saopšteno je iz SPC.

– Srpska pravoslavna crkva uvijek će podržavati rukovodstvo Republike Srbije u nastojanjima za očuvanje Kosova i Metohije kao neotuđivog dijela Srbije, kao i za saživot u miru i međusobnom razumijevanju u skladu sa međunarodnim pravom svih građana koji žive na Kosovu i Metohiji – navodi se u saopštenju.

Na praznik Svetog Jovana Krstitelja, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetio je Njegovu svetost patrijarha srpskog Porfirija i u Patrijaršijskom dvoru učestvovao u molitvenom činu osvećenja slavskog kolača, saopšteno je iz SPC.

U saopštenju se navodi da je predsjednik Srbije čestitao krsnu slavu predstojatelju SPC, a potom njega i prisutne arhijereje izvijestio da tokom dana ima važne i veoma ozbiljne sastanke u vezi sa Kosovom i Metohijom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...