AUSTRALIAN OPEN: Đoković bolji od Dimitrova, Rublev i Rune u osmini finala

Srbijanac je u trećem kolu savladao Grigora Dimitrova sa 3:0 u setovima (7:6, 6:3, 6:4).

  • Sport

  • 21. Jan. 2023  

  • 0

Novak Đoković, nekada najbolji teniser svijeta, ostvario je novu pobjedu na Australian Openu.

Srbijanac je u trećem kolu savladao Grigora Dimitrova sa 3:0 u setovima (7:6, 6:3, 6:4).

Nakon velike drame u prvom setu Đoković je slavio u tie-breaku. Uprkos problemima sa povredom zadnje lože srbijanski teniser bio je dominantan u drugom i trećem setu, te se plasirao u osminu finala gdje ga čeka domaći teniser Alex De Minaur.

Sigurni su u trećem kolu bili i Andrey Rublev i Holger Rune, koji su ostvarili maksimalne trijumfe u trećem kolu i tako zakazali međusobni duel u osmini finala.

Rus nije imao problema sa Danielom Evansom slavivši sa 6:4, 6:2, 6:3, dok je Rune je bio bolji od Francuza Humbera 6:4, 6:2, 7:6(5).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...