ŠTA KAŽE REGISTAR: Borci prozivaju Nikšića zbog njegove izjave da su on i Zukan Helez cijeli rat proveli u Armiji RBiH

- Zbog ovakvih smo tražili da se donese Jedinstven registar boraca - napisali su neki od demobilisanih boraca i priložili podatke za Heleza i Nikšića iz registra.

  • Mini market

  • 21. Jan. 2023  21. Jan. 2023

  • 16

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a tokom svog gostovanja na Face televiziji u jednom momentu se dotakao patriotizma naglasivši kako zapravo ne zna kako se on mjeri.

Govorio je o svom i učešću Zukana Heleza, potpredsjednika SDP-a, u Armiji Republike Bosne i Hercegovine. Pri tome je kazao kako je Helez proveo cijeli rat u vojsci što je zaparalo uši borcima, te da je i sam cijeli rat bio u vojsci, u jedinici u Konjicu.

- Zbog ovakvih smo tražili da se donese Jedinstven registar boraca - napisali su neki od demobilisanih boraca i priložili podatke za Heleza i Nikšića iz registra.

U Registru se može vidjeti da Nikšić ima 739 dana provedenih u Armiji RBiH, a Helez još manje 579.

Primjera radi, onaj ko je bio pripadnik Armije RBiH od aprila 1992. godine do kraja 1995. godine ima oko 1.360 dana vojske, prenosi Faktor.

Nije još sjeo u premijersku fotelju( Nikšić) a odmah laže...ON i Zukan su proveli čitav rat u AR BiH.Ehhhh zbog ovih lažova smo tražili objavu JAVNOG REGISTRA BORACA

Posted by Hamza Krkalic on Friday, 20 January 2023

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...