SAFET SOFTIĆ, PREDSJEDNIK SABORA ISLAMSKE ZAJEDNICE U BiH: "Dozvola spaljivanja Kur'ana u Švedskoj nije evropska vrijednost"

- Također, osim što se radi o bezumnom činu, on nam, nažalost, potvrđuje i apsolutno nepoznavanje islama i teksta Kur'ana. Novi primjer štetnog neznanja - dodao je Softić.

  • Vijesti

  • 21. Jan. 2023  21. Jan. 2023

  • 3

Spaljivanje primjerka Kur'ana, koji je vjerska knjiga, sveta knjiga muslimana, nije u skladu sa općim vrijednostima za koje se zalaže Evropa i jasno je da je riječ o primjeni dvojnih standarda, izjavio je predsjednik Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Safet Softić povodom dozvole švedske policije danskom desničaru da ispred Ambasade Turske u Štokholmu javno spali primjerak Kur'ana.

- Sloboda govora nije isto što i blasfemija, njene se granice i postavljaju onda kada postoji prijetnja da će nešto dugoročno naštetiti društvu i državi - kazao je Softić za agenciju MINA.

U konkretnom slučaju, kako je pojasnio, spaljivanje primjerka Kur'ana neće naškoditi nikome, niti islamu niti Kur'anu, ali hoće onima koji to čine.

- Također, osim što se radi o bezumnom činu, on nam, nažalost, potvrđuje i apsolutno nepoznavanje islama i teksta Kur'ana. Novi primjer štetnog neznanja - dodao je Softić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...