OPORUKA IVANE TRUMP: Donaldu nije ništa ostavila, a bivšoj dadilji poklonila... (FOTO)

Oporuka Ivane Trump pojavila se u javnoj evidenciji i pokazuje da je posljednja volja ove poznate Amerikanke bila vrlo lična i obojena osjećajima.

  • Show

  • 21. Jan. 2023  21. Jan. 2023

  • 0

Prva supruga Donalda Trumpa preminula je u julu prošle godine, nakon što je pala na stubištu svog raskošnog doma u Manhattanu. Iako je smrt Ivane Trump nastupila iznenađujuće i naglo, ona je svoju imovinu pažljivo razdijelila mnogo prije svoje smrti.

Većinu imovine pokojna 73-godišnjakinja ostavila je svojoj djeci - sinovima Donaldu Trumpu Jr. i Ericu te jedinoj kćeri Ivanki. Bivšem suprugu Donaldu nije ostavila ništa, no posebno mjesto u njenoj oporuci ima bivša dadilja.

image

Jedna dadilja odgajala je svu djecu Ivane Trump

Žena koja je čuvala Ivaninu djecu, postala joj je i prijateljica, što je ostala sve do posljednjih dana. Ivana joj je povjerila na čuvanje svog psića, a iz zahvalnosti ostavila joj je i luksuzni stan u Miami Beachu na Floridi.

"Oporučno dajem svog psa, Tigera Trumpa, kao i bilo kojeg drugog ljubimca kojeg ću možda imati u vrijeme svoje smrti, svojoj prijateljici Susanni Dorothy Curry", piše u dokumentu. Ivana je čak predvidjela i situaciju da Curry premine prije nje. Da se to dogodilo Tiger bi pripao njenom najmlađem sinu Ericu.

Curry je za Trumpove radila tokom decenije, javlja američka štampa. 

Ivana je o svojoj dadilji pisala i u knjizi "Rising Trump" iz 2017. Prisjetila se da je mlada žena počela raditi kao dadilja za porodicu "s iskrom u oku i mnogo nervozne energije". Kasnije, kada su djeca odrasla, Curry je radila kao Ivanina asistentica. Tu cjeloživotnu odanost i vjernost pokojna Ivana Trump znala je cijeniti, prenosi Gloria.hr.

Kako pišu američki mediji Curry potječe iz Irske, boravište joj je prijavljeno u Queensu, no ne zna se je li joj taj njujorški kvart ipak i dalje dom. Iako već godinama živi u SAD-u. Bivša Trumpova dadilja ostala je vezana uz svoje irske korijene, a još 2016. godine Irish Times je pisao kako je Trumpovu djecu u više navrata vodila u svoju zemlju.

image

Susanna Dorothy Curry pobrinula se za psića odmah nakon Ivanine smrti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...