DRUŠTVENA MREŽA U PROBLEMIMA: Twitter izgubio 80 posto zaposlenih

U Twitteru je ostalo manje od 550 inženjera, za 20 službenika je smanjen “tim za povjerenje i bezbjednost”, koji je odgovoran za zaštitu korisnika, kao i davanje preporuka o uredničkoj politici.

  • HiTec

  • 22. Jan. 2023  

  • 1

U kompaniji Twitter prelaskom pod kontrolu Elona Muska broj zaposlenih smanjen je za 80 posto i sada tamo radi oko 1.300 ljudi, prenosi TV CNBC, pozivajući se na interna dokumenta.

Redukovanom broju zaposlenih teško je da održava rad društvene mreže i dodaje joj nove fukncije, zato je Musk, prema saopćenju, odlučio da pozove u pomoć zaposlenima u Twitteru 130 stručnjaka iz drugih svojih kompanija, uključujući Tesla, Space-X, Boring Company.

Pored toga, još 1.400 ljudi zaposleno je u kompaniji i dobija platu, dok istovremeno ne radi.

U Twitteru je ostalo manje od 550 inženjera, za 20 službenika je smanjen “tim za povjerenje i bezbjednost”, koji je odgovoran za zaštitu korisnika, kao i davanje preporuka o uredničkoj politici.

Prije nego što je Musk preuzeo “Twitter”, u kompaniji je radilo 7,5 hiljada ljudi.

Istovremeno, Musk je u petak najavio novu funkciju društvene mreže: u najskorijim mjesecima ona će prevoditi na engleski jezik i preporučivati za pregled objave “drugih zemalja i kultura”.

Vlasnik i izvršni direktor Elon Musk pokrenuo je ranije anketu na toj društvenoj mreži sa pitanjem da li bi trebalo da se povuče sa mjesta izvršnog direktora kompanije. Većina Tweeteraša je odgovorila potvrdno.

Krajem oktobra prošle godine, nakon višemjesečne sage o kupovini i prodaji svjetski uticajne društvene mreže, začinjene tužbom, svađom novog vlasnika Elona Maska sa menadžmentom i najavama promjene uređivačke politike, osnivač “Tesle” kupio je “Twitter” za 44 milijarde dolara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...