NENAD STEVANDIĆ O PALJENJU KUR’ANA: "To je idiotsko nedjelo. Izvinjavam se svim muslimanima, posebno Turcima"

“Iako nemam ništa s tim već osuđujem, izvinjavam se svim muslimanima. Posebno Turcima”, zaključio je Stevandić.

  • Politika

  • 22. Jan. 2023  22. Jan. 2023

  • 12

Paljenje knjiga, posebno vjerskih, u ovom slučaju Kurana, nije samo anticivilizacijsko, već duboko idiotsko nedjelo koje govori o evropskom sumraku, rekao je Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Kako je rekao u objavi na Twitteru, njega kao “diskriminisanog EU-Balkanca je iskreno sramota”.

“Iako nemam ništa s tim već osuđujem, izvinjavam se svim muslimanima. Posebno Turcima”, zaključio je Stevandić.

Podsjećamo, tokom skupa ispred turske ambasade u Stokholmu u subotu političar krajnje desnice Rasmus Paludan i njegove pristalice su javno spalile Kuran.

Ispred Generalnog konzulata Švedske u Istanbulu održana je masovna akcija na kojoj je spaljena zastava ove skandinavske zemlje. Nekoliko ljudi se okupilo i ispred švedske ambasade u Ankari.

Švedska je takođe osudila Paludanove postupke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...