„DA VAM ISKRENO KAŽEM, NEMAM POJMA…“: Buran istup Damira Mašića, teške optužbe na račun SDA i DF-a...

„Slobodna Bosna“ donosi dijelove razgovora.

  • Politika

  • 23. Jan. 2023  23. Jan. 2023

  • 3

Damir Mašić, zastupnik SDP-a BiH u federalnom parlamentu gostovao je jutros na BHRT-u.

„Slobodna Bosna“ donosi dijelove razgovora.

Na pitanje šta se događa sa većinom u Zeničko-dobojskom kantonu, koju čine Socijaldemokratska partija, Bosanskohercegovačka inicijativa, Demokratska fronta, Hrvatska demokratska zajednica, dio Narodnog evropskog saveza, te Narod i Pravda, Mašić je rekao da nema pojma, te kako to pitanje treba uputiti predsjedniku GO SDP-a BiH iz Ze-Do kantona.

Mašić nije htio komentirati navodne sukobe dvije najjače stranke tog bloka – SDP i BHI, koje su se, navodno, žestoko posvađale zbog uklanjanja Omera Škalje s mjesta direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja koje ultimativno traži BHI.

Iako se u medijima pojavila informacija kako bi zbog tog sukoba Kasumovićev BHI mogao biti izbačen iz vladajuće koalicije, Mašić je kazao kako ne zna ništa o tome.

Mašić je kazao kako SDA i Demokratska fronta vrše stalne opstrukcije kada je u pitanju formiranje vlasti, te je istaknuo da se u medijima plasiraju netačne informacije i o izboru potpredsjednika Federacije BiH iz reda srpskog naroda, koji pripada SDP-u BiH.

-Pitanje je vremena kada ćemo izaći s imenom kandidata, moguće da će to biti za dan-dva, kazao je Mašić potvrdivši da SDP još uvijek traži kandidata za tu funkciju.

Također, Mašić je negirao da je SDP BiH primio veliki broj sumnjivih donacija u izbornoj kampanji, nakon što je Transparency International objavio popis stranaka koji su financirani od strane kompanija koje posluju s državnom, kazavši da je SDP u „skromnoj kampanji“ sve radio transparentno, za razliku od nekih stranaka čiji su bilbordi i oglasi u medijima višestruko nadmašili prikazane iznose u izbornoj kampanji.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...