GLEDAOCI OSTALI U ČUDU: Sutkinja na susretu Benfice i Sportinga pokazala bijeli karton (VIDEO)

Utakmica portugalskog Kupa između Benfice i Sportinga u ženskoj konkurenciji ući će u nogometnu historiju kao prva u kojoj je pokazan - bijeli karton.

  • Šareni svijet

  • 23. Jan. 2023  23. Jan. 2023

  • 0

Zaslužile su ga ljekarkske ekipe oba gradska rivala koje su utrčale u teren nakon što se jedna od nogometašica srušila na travnjak. Kada je utakmica napokon nastavljena, a nogometašica ustala, sutkinja je pokazala bijeli karton medicinskim službama Benfice i Sportinga kojima, a što je jasno vidljivo na snimku, nije bilo jasno čemu javna opomena.

Vjerovatno i nikome od 15.000 gledatelja na tribinama koji su ipak pljeskom pozdravili to što su svjedočili dijelu nogometne historije, a možda i početku još jedne velike nogometne promjene.

Bijeli karton, naime, za razliku od žutog ili crvenog, nije sankcija nego je predviđen kao nagrada za fair-play. Hoće li eksperiment FIFE u budućnosti zaživjeti na svim nogometnim terenima, hoće li uskoro postati "novo normalno", ali i što bi bijeli karton u konačnici mogao donijeti nogometu, teško je predvidjeti, pišu Sportske novosti.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...