NEMA BRATA DOK NE RODI MAJKA: Brat političara Nenada Nešića preuzeo Energoinvestovu Automatiku u Istočnom Sarajevu 

Energoinvest Automatika bavi se iznajmljivanjem i davanjem u zakup mašina, opreme i materijalnih dobara.

  • Ekonomija

  • 23. Jan. 2023  23. Jan. 2023

  • 1

Kompanija N Trade iz Istočnog Sarajeva preuzela je većinsko vlasništvo u kompaniji Energoinvest automatika a.d. Istočno Sarajevo kroz javnu ponudu akcija, navodi se u podnesku Banjalučkoj berzi.N Trade je imao 36,39 posto vlasništva u Energoinvest automatici prije javne ponude, a kroz otkup akcija preostalih akcionara stekao je 51,83 posto te je u konačnici procentualni udio povećao na 88,22 posto, izvještava Indikator.ba.N trade je akcije plaćao po cijeni od 0,255 KM za svaku te je otkupljenih 972.941 akcija platio nešto više od 248 hiljada KM.Energoinvest Automatika bavi se iznajmljivanjem i davanjem u zakup mašina, opreme i materijalnih dobara.U 2021. godini imalo je prosječno pet zaposlenih. Ukupna vrijednost zemljišta, građevinskih objekata, postrojenja i opreme koju posjeduje na dan 31.12. 2021. godine iznosila je oko 1,92 miliona KM.N Trade je naveo da mu je plan da poslovanje Energoinvest Automatike unaprijedi rekonstrukcijom poslovnih objekata, čime bi se stvorili uslovi za povećanje prihoda.Firma N Trade bavi se trgovinom na malo, a u vlasništvu je Predraga Nešića, koji je narodni poslanik u Skupštini RS-a i brat Nenada Nešića, predsjednika DNS koji bi trebao biti novi ministar sigurnosti u Vijeću ministara BiH.  

Predragu Nešiću je nedavno u Istočnom Sarajevu zapaljen skupocjeni džip.  

U julu potekle godine, predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek prijavio je policiji da je napadnut u hotelu "Vučko" te da su u napadu učestvovali Mladen Lučić, odobornik DNS-a u Istočnoj Ilidži i Predrag Nešić, narodni poslanik i brat predsjednika DNS-a Nenada Nešića. U društvu sa njima bio je i Nenad Nešić, ali policija nije utvrdila da je on učestvovao u ovoj tuči. 

Lučić je inače i jedan od vlasnika firme "Legend" i brat ministra za ljudska prava i izbjeglice Miloša Lučića. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...