STOLTENBERG NA SASTANKU S PISTORIUSOM: "Uskoro rješenje o..."

(...) isporuci borbenih tenkova Ukrajini.

  • Svijet

  • 24. Jan. 2023  24. Jan. 2023

  • 0

"NATO će uskoro pronaći rješenje kada se radi o pitanju isporuke borbenih tenkova Ukrajini", izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa njemačkim ministrom odbrane Borisom Pistoriusom rekao da Alijansa "u ovom ključnom trenutku rata" mora da brže obezbijedi teže i naprednije sisteme Ukrajini.

"Stoga pozdravljam našu današnju diskusiju. Razgovarali smo o pitanju borbenih tenkova. Konsultacije među saveznicima će se nastaviti i ubijeđen sam da ćemo uskoro imati rješenje", dodao je Stoltenberg.

Pistorius je na konferenciji naglasio da ne postoji nedostatak jedinstva među saveznicima kada se radi o slanju tenkova Ukrajini.

On je istakao da će Berlin brzo reagovati ukoliko se donese pozitivna odluka o tome. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...