AMINA ĐERZIĆ IDE NA SUD: Direktorica turističke agencije optužena da je prisvojila novac za 180 aranžmana

- Đerzić je optužena da je prevarama sebi pribavila imovinsku korist i oštetila veći broj osoba u iznosu od oko 235.000 KM.

  • Hronika

  • 24. Jan. 2023  

  • 0

Općinski sud Banovići potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona protiv Amine Đerzić (24) iz Banovića zbog postojanja osnovane sumnje da je kao osnivač i direktorica turističke agencije Diamond Travel iz Banovića počinila produženo krivično djelo prevara.

- Ona je optužena da je u periodu od marta do jula 2021. godine, kao osnivač i direktorica spomenute turističke agencije, koju je registrovala tek u junu 2021. godine, stupala u kontakte sa većim brojem osoba koje su bili zainteresirane za ljetovanje u Turskoj, Crnoj Gori i BiH te ih dovodila u zabludu da će turistički aranžmani koje odaberu biti i realizovani, iako nije imala namjeru to i učiniti - saopćeno je Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Tako je u navedenom periodu, dodaje se u saopćenju, oko 180 osoba izvršilo uplate cjelokupnih iznosa za usmeno dogovorene aranžmane za ljetovanje na bankovni račun optužene ili njenog muža ili su izvršili gotovinske uplate, a optužena je novac prisvajala za sebe, ne uplaćujući novac hotelima ili drugim turističkim agencijama, zbog čega oštećeni nisu realizovali ni jedan uplaćeni turistički aranžman.

- Đerzić je optužena da je prevarama sebi pribavila imovinsku korist i oštetila veći broj osoba u iznosu od oko 235.000 KM. Tužilaštvo je istražne radnje provelo sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a TK, Odsjek za borbu protiv privrednog kriminala i korupcije i Odjeljenjem kriminalističke policije Policijske uprave Banovići. Tokom istrage su obavljena i relevantna vještačenja - navode iz Tužilaštva TK.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...