VUKANOVIĆ BI I U RING SA STANIVUKOVIĆEM: "Ima da ga rasturim u paramparčad"

Gradonačelnika Banje Luke nazvao je smećem.

  • Mini market

  • 24. Jan. 2023  24. Jan. 2023

  • 1

Poslanik u NSRS-u i predsjednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović pozvao je Draška Stanivukovića na megdan na protestu koji su organizovali on i nekoliko članova njegove stranke ispred zgrade Elektroprivrede RS-a.

"Nek' bira mjesto za megdana, gdje god hoće, ima da ga rasturim u paramparčad. Neće postojati na političkoj sceni", kaže on, spočitavajući Stanivukoviću da je napravio simbiozu sa Miloradom Dodikom i iznevjerio sve one koji su glasali za njega.

Među brojnim stvarima koje je Vukanović zamjerio Stanivukoviću je i jučerašnje izmještanje autobuskog stajališta, kako tvrdi, zbog izgradnje Neškovićeve pumpe, ali i namještanje stotina tendera, zapošljavanja bez konkursa.

Nazivajući Stanivukovića smećem, Vukanović kaže da se treba od njega ograditi, jer ni sa svojim kumom ne priča zbog njega, kao i sa još, kako tvrdi, pedeset ljudi kod kojih je lobirao da ovaj pobijedi na izborima.

"Postao je gradonačelnik i prvo što je uradio otišao je na medije, sanjao je da će postati predsjednik. Završi prvo fakultet, upiši treću godinu, nauči nešto, okruži se pametnim ljudima, a ne poslušnicima", poručio je Vukanović Stanivukoviću, naglašavajući da je država ozbiljna stvar, a ne "mjesto gdje neki dječaci liječe svoje frustracije" i stavljaju naočare kao da imaju dioptriju i pokažu se mudrim i puno načitanim.

Vukanović je optužio Stanivukovića da ga je ovaj nagovarao da idu u tužilaštvo da lažno optužuju Milorada Dodika, da je samo tobože u opoziciji, kao i Nenad Nešić, Goran Selak i Vojin Mijatović, napominjući da on sam djeluje na stotinu frontova, koliko, kako kaže, nema ni sama Rusija.

"Ko god je protiv naroda u frontu je sa mnom, a niko nije na strani naroda, malo ih je, i u Federaciji i ovamo, i u čitavom regionu", istakao je na pres konferenciji Vukanović, pišu Nezavisne

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...