TUGA U BiH: Dan dženaze Almiru Raščiću će biti i Dan žalosti u Goraždu

Dan dženaze Almiru Raščiću, Goraždaninu koji je preksinoć preminuo u Univerzitetsko-kliničkom centru u Sarajevu, u Goraždu će biti proglašen Danom žalosti, najavljeno je iz Vlade Bosansko-podrinjskog kantona i Gradske uprave.

  • Hronika

  • 24. Jan. 2023  24. Jan. 2023

  • 0

Termin dženaze bit će poznat nakon obdukcije koja je, u okviru istrage krivičnog djela ubistva, naložena iz Tužilaštva BPK-a Goražde.

Raščić je preminuo deset dana nakon napada vatrenim oružjem ispred zgrade u Goraždu u kojoj je živio.

Na istrazi rade Ministarstvo unutrašnjih poslova i Tužilaštvo BPK-a, ali konkretnih pomaka još uvijek nema.

Ono što je poznato jeste da je 39-godišnjak upucan iz pištolja tetejac, a istražitelji su pronašli čahure i košuljice zrna kalibra 7,62 milimetra koje pripada ovoj vrsti oružja.

Goraždani su se i jučer na društvenim mrežama opraštali od Raščića, bivšeg fudbalera koji je bio omiljen u gradu na Drini. Uz emotivne poruke izrazili su saučešće porodici, navodi Oslobođenje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...