PANIČNA REAKCIJA RUSKOG AMBASADORA: "To je očigledna provokacija, očito je da nam žele nanijeti strateški poraz..."

Očekuje se da će Sjedinjene Države već u srijedu objaviti da će poslati teške tenkove u Ukrajinu.

  • Svijet

  • 25. Jan. 2023  

  • 0

Moguće isporuke borbenih tenkova od strane Washingtona Ukrajini bit će "još jedna očigledna provokacija" protiv Rusije, izjavio je u srijedu Anatolij Antonov, ruski ambasador u Sjedinjenim Državama.

"Očito je da nam Washington namjerno pokušava nanijeti strateški poraz", rekao je Antonov u primjedbama objavljenim u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

"Ako Sjedinjene Države odluče isporučiti tenkove, onda opravdavanje takvog koraka argumentima o ‘odbrambenom oružju‘ definitivno neće uspjeti. To bi bila još jedna očigledna provokacija protiv Ruske Federacije."

Očekuje se da će Sjedinjene Države već u srijedu objaviti da će poslati teške tenkove u Ukrajinu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...