IVICA PULJIĆ, IZ WASHINGTONA: „Zanimljivo je da se Denis Bećirović nije sjetio iskusne diplomatkinje koja razmišlja svojom glavom u korist Bosne i Hercegovine…“

Ugledni bh. novinar i dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona dao je svoj sud o svemu.

  • Vijesti

  • 25. Jan. 2023  25. Jan. 2023

  • 7

Ne stišavaju se reakcije nakon što je objavljen popis kandidata za člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića za ambasadora Bosne i Hercegovine.

Ivica Puljić , ugledni bh. novinar i dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona dao je svoj sud o svemu.

-Zanimljivo je da se Denis Bećirović nije sjetio ambasadorice Mirsade Čolaković . Možda zato što je iskusna diplomatkinja koja svojom glavom razmišlja u korist Bosne i Hercegovine. Pouzdano znam da je vrlo cijenjena u Washingtonu iu UN-u i da ima sjajne odnose sa svjetskom diplomatom, poručio je Puljić te dodao:

- Erol Avdović , koji mene ni nacrtanog ne voli vidjeti, lajkao je moj tvit! Zašto? Zato što je objavljeno da ga je Bećirović nominirao za ambasadora. Erol je svjestan koliko znam o njegovoj ljigavosti, lažima i samopromociji, pa želim da ga ostavim na miru. Odbijam, zaključio je Puljić.

Podsjetimo, član Predsjedništva BiH Denis Bećirović predložio je sljedeće kandidate za ambasadore BiH: Damir Arnaut - Njemačka, Zlatko Lagumdžija - UN, Haris Bašić - Vijeće Evrope, Erol Avdović - Belgija, Amira Arifović - Harms - Italija, Anesa Kundurović - Danska, Elma Kovačević -Bajtal – Crna Gora. Haris Hrle - Indija, Osman Topčagić - Ujedinjeno Kraljevstvo, Nijaz Čardaklija - Iran, Sabit Subašić - Egipat, Emin Čohodarević - Pakistan, Nusret Čančar - Kuvajt, Armin Limo - Indonezija.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...