NOVI USPJEH NAMJENSKE INDUSTRIJE BOSNE I HERCEGOVINE: Bh. kompanija završila veliko testiranje...

Osim toga proizvodi će se dijelovi za naoružanje s glatkom cijevi koje koristi kalibar manji od 20 mm.te automatsko oružje kalibra 12,7 mm.

  • Ekonomija

  • 25. Jan. 2023  25. Jan. 2023

  • 0

Još jedna firma iz namjenske industrije sigurno korača putem uspjeha. Dobre vijesti stižu iz Tešnja gdje egzistira firma Zupčanik. Iz ove firme su objavili kako je uspješno realizovano testiranje cijevi za bacač 40 mm LV, te se u potpunosti osposobilo za izradu iste. 

Cijev razvijena u ovoj firmi testirana je na poligonu bugojanskog giganta BINAS koji je svojevremno imao u planu da se bavi ovom vrstom proizvodnje i jedini ima poligon za testiranje. Tokom testiranja korištena je puška ASG B&T Grand Launcher GL-06.

S obzirom da se pokazalo kako su zadovoljeni svi potrebni standardi Zupčanik d.o.o nakon dobijanja dozvole od Vlade FBiH priprema prve proizvode koje će prezentirati potencijalnim kupcima. Za sada se u dozvoli navodi da je odobrena proizvodnja za nepoznatog kupca, piše Ljudski.ba.

Zupčanik trenutno zapošljava 25 radnika. U toku je proces modernizacije proizvodnje i nabavka najsavremenijih mašina što ukazuje da bi moglo doći do povećanja obima proizvodnje i broja zaposlenih.

U svom asortimanu ova firma će imati: nakovnje, kapsule, košuljice,sigurnosne i oružane naprave, energetska punjenja za jednokratno ispaljivanje. Osim toga proizvodi će se dijelovi za naoružanje s glatkom cijevi koje koristi kalibar manji od 20 mm.te automatsko oružje kalibra 12,7 mm.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...