ALMA ČOLO UZBURKALA JAVNOST: "Uhvati me strah i jeza me hvata. Protiv jednog je bivša supruga javno u Parlamentu BiH svjedočila da je zlostavljao..."

-Ovo je samo dio, poručila je Čolo.

  • Politika

  • 25. Jan. 2023  

  • 7

Članica Predsjedništva SDA Alma Čolo osvrnula se na predstojeću sjednicu Zastupničkog doma Parlamenta BiH na kojoj je izvjesno potvrđivanje novog saziva Vijeća ministara BiH. Da većina postoji potvrdio je jučer zastupnik NES-a Jasmin Emrić koji je na Komisiji za imenovanje glasao protiv odluke o potvrđivanju.

-Visoki predstavnik na svjedočenju pred Odborom za vanjsku politiku evropskog Parlamenta je rekao da se radi o reformskoj vladi koja će u naredne 4 godine provoditi ključne reforme.

Uhvati me strah i jeza me hvata od te reformske snage. Prva i glavna samo priča o "legitimnom predstavljanju" i "nezakonitom imenovanju članova CIK-a". Odluku u predmetu Ljubić naziva "odlukom o legitimnom predstavljanju" koja bi se trebala odnositi i na Predsjedništvo BiH. Ne vrijede argumenti da se ta odluka odnosi samo na Federalni Dom naroda, da se ne zove tako i da je već provedena.

Ne vrijede argumenti da je Sud BiH utvrdio da je imenovanje članova CIK-a provedeno u skladu sa zakonom. Protiv jednog je bivša supruga javno u Parlamentu BiH svjedočila da je zlostavljao i da niko od nadležnih organa u RS-u nije htio da je zaštiti, a njega da procesuira. Žena pri svjedočenju nije izgledala neuravnoteženo i njen iskaz je ostavljao dojam stvarno proživljenog zlostavljanja.

Ali ipak se ograđujem, nisam ja neuropsihijatar da to mogu sa sigurnošću procijeniti. Stenogram njenog svjedočenja je sastavni dio Izvještaja Istražne komisije Parlamenta BiH za ispitivanje stanja u pravosuđu koji su Damir Arnaut i Sabina Ćudić prezentirali u SAD-u.Jedan je šutao novac nogama. Ne bih ja to znala, ispričala mi je SNSD-ova zastupnica dok nisu bili u dobrim odnosima.

Kasnije sam vidjela snimak na internetu.Jedan je kao advokat upotrijebio krivotvoreni dokumenat na tenderu vrijednom desetine miliona. Isti potpuno pogrešno tumači presude Evropskog suda za ljudska prava u korist "legitimnog predstavljanja" i HDZ-a i on treba da reformiše pravosuđe i radi na implementaciji presuda Suda iz Strazbura.Jedan jedva čeka da bude imenovan za ministra vanjskih poslova kako bi se odmakao od teške provalije u koju nas kani povući. Putovaće po svjetskim destinacijama i neće imati vremena da se bavi našom ovozemaljskom mukom.I Bog zna šta još...... Ovo je samo dio, poručila je Čolo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...