DEBAKL, UŽIVO: Željana Zovko pokušala ublažiti blamažu na saslušanju Christiana Schmidta u Bruxellesu… (VIDEO)

Odbio je odgovoriti i na direktno pitanje šta su ustupci koje je HDZ BiH dao za nametanje od 2. oktobra koje im direktno ide naruku. 

  • Vijesti

  • 25. Jan. 2023  25. Jan. 2023

  • 28

Tokom saslušanja u Bruxellesu, visoki predstavnik Christian Schmidt podijelio je informacije s Odborom za vanjske poslove Europskog parlamenta o trenutnoj političkoj situaciji u BiH.

Schmidt je nakon sastanka, koji je bio zatvoren za javnost, odbio dati bilo kakvu izjavu ili komentar. Njegov dolazak u Europski parlament, nekoliko puta odgađan, bio je najavljen još u oktobru prošle godine kada ga je grupa zastupnika optužila da je bio pristran u korist Hrvata jer je na dan izbora nakon zatvaranja birališta nametnuo izmjene izbornog zakona koje se odnose na ustroj i funkcioniranje Doma naroda parlamenta Federacije BiH i način donošenja odluka.

Zovko je gostovala i u programu BHRT-a, kazavši kako je prisustvovala sastanku sa Schmidtom ali da ne smije komentirati sastanak niti davati o tome izjave.

Podsjetimo, „Slobodna Bosna“ izvijestila je jučer da je došlo do "okršaja" između Željane Zovko (HDZ) i zastupnika iz drugih grupacija. 

"Ona je pokušala odbraniti Schmidta. Naravno, u priču je uvela i Željka Komšića i optužila ga da podržava Iran zbog neke rezolucije u UN. I ona je izgubila živce i njen nastup neslavno je završio", procurilo je iz Evropskog parlamenta. 

Navodi se i da se visoki predstavnik hvalio da će BiH dobiti konačno državnu vladu koja će provoditi reforme. Odbio je odgovoriti na pitanje kako će se to dogoditi sa dvije ekstremno-nacionalističke stranke - HDZ i SNSD - u vlasti. 

Odbio je odgovoriti i na direktno pitanje šta su ustupci koje je HDZ BiH dao za nametanje od 2. oktobra koje im direktno ide naruku. 

(SB)

Komentari - Ukupno 28

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...