ZBOG KLIZIŠTA: Havarija u rudarskom basenu...

Ipak, zbog situacije u Kolubari nije ugroženo snabdijevanje strujom.

  • Regija

  • 25. Jan. 2023  25. Jan. 2023

  • 0

"U rudarskom basenu Kolubara došlo je do havarije zbog klizišta, ali povrijeđenih nije bilo kao ni većeg oštećenja na opremi", izjavila je ministrica rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović.

Havarija se dogodila sinoć, a ministrica je nakon obilaska kopa istakla da neće biti ugroženo snabdijevanje strujom i grijanje Lazarevca i okolnih mjesta.

"Došlo je do klizišta koje je zaustavilo rad jednog bagera, značajnog za ovo istočno polje E i htjela sam da se uvjerim da nema većeg oštećenja na opremi. Niko nije povrijeđen i najvažnije je da su tu već ljudi koji saniraju situaciju", rekla je Đedović.

Ona je navela da trafo-stanica nije ugrožena, ali da treba nastaviti nadgledati da to toga ne dođe, prenosi Srna.

Đedović je dodala da brine to što je prozvodnja uglja u Kolubari 30 posto niža u posljednje dvije nedjelje i da će zbog ove havarije biti još niža, prenijeli su beogradski mediji.

"Moramo da radimo na većim količinama deponija ugalja, to jest, zalihama uglja da ne bi naš energetski sistem i snabdijevanje građana električnom energijom došli u pitanje", rekla je Đedović.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...