ČOVIĆU PRIPALA PARTIJA ŠAHA: Na zamjeničkim pozicijama u Vijeću ministara duplo više Hrvata nego Bošnjaka!  

Na današnoj sjednici Predstavničkog domu Parlamenta BiH potvrđen je novi saziv Vijeća ministara te je izabrano i deset zamjenika ministara. 

  • Mini market

  • 25. Jan. 2023  25. Jan. 2023

  • 11

Mnogi su primijetili činjenicu da je kod raspodjele ministarskih pozicija najbolje prošao Dodikov SNSD, kome su pripale četiri ministrske pozicije, jedna više nego HDZ- u i Osmorki. Očekivalo se da će to “Osmorka” ispeglati kod raspodjele zamjeničkih pozicija, no uslijedio je novi šok. Kod raspodjele zamjeničkih pozicija, najbolje je prošao Čovićev HDZ iz čijih redova dolaze četiri zamjenika, dok iz Osmorke i SNSD-a dolaze po tri.   

Budući zamjenici ministara su: Josip Brkić (HDZ), zamjenik ministra vanjskih poslova, Muhamed Hasanović (SDP), zamjenik ministra finansija i trezora, Ljiljana Lovrić (HDZ), zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, Elvir Mahmuzić, zamjenik ministra pravde, Ognjen Janjić, zamjenik ministra komunikacija i prometa.

Marijana Mojić (Ujedinjena Srpska) zamjenica ministra civilnih poslova, Ivica Bošnjak (HDZ) zamjenik ministra sigurnosti, Aleksandar Goganović (SNSD) i Slaven Galić (HDZ) zamjenici ministra odbrane i Duška Jurišić (Naša stranka) zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, javio je portal Radiosarajevo.

To u suštini znači da su Bošnjacima, kao najbrojnijem narodu u BiH, pripale su svega dvije zamjeničke pozicije, duplo manje nego Hrvatima! 

alt

 

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...