NAKON DEBAKLA U EVROPSKOM PARLAMENTU: Schmidt krajem mjeseca u Londonu, ponovo će morati odgovarati na NEUGODNA PITANJA

Nakon debakla u Evropskom parlamentu jučer, kada je Schmidt na kraju počeo gubiti živce, on će se suočiti sa članovima Komiteta za vanjske poslove britanskog parlamenta.

  • Vijesti

  • 25. Jan. 2023  25. Jan. 2023

  • 4

Parlament Velike Britanije objavio je da će visoki predstavnik Christian Schmidt biti saslušan u ponedjeljak, 30. januara ove godine.

Vijest je prvi objavio portal Istraga.ba na svom Twitter nalogu. 

Kako je navedeno na web stranici Komiteta za vanjske poslove, sjednica će biti otvorena za javnost.  Saslušanje bi trebalo početi u 16:00 po londonskom, odnosno 17:00 po sarajevskom vremenu. 

Nakon debakla u Evropskom parlamentu jučer, kada je Schmidt na kraju počeo gubiti živce, on će se suočiti sa članovima Komiteta za vanjske poslove britanskog parlamenta. 

Na čelu tog tijela je Alicia Kearns, konzervativna poslanica i izraziti prijatelj Bosne i Hercegovine. 

Pored nje, u Komitetu su još i Saqib Bhatti, Andrew Rosindell, Bob Seely, Henry Smith i Royston Smith, ispred Konzervativne stranke, Drew Hendry iz Škotske nacionalne partije, Neil Coyle, nezavisni poslanik, te Liam Byrne i Graham Stringer u ime Laburista. 

Razlog zakazivanja saslušanja, kako saznaje Politicki.ba, sličan je onome koji je doveo do neprijatnog suočavanja Christiana Schmidta sa evropskim parlamentarcima.  

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...