PRVA SJEDNICA ZASTUPNIČKOG DOMA PARLAMENTA FBiH: Mario Karamatić provocirao premijera Novalića

Među prvima pitanje je predsjedniku Vlade Federacije BiH postavio zastupnik HSS-a Mario Karamatić.

  • Politika

  • 25. Jan. 2023  25. Jan. 2023

  • 5

Početak današnje, prve redovne sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH koja je danas održana bila je rezervirana za pitanja i inicijative zastupnika.

Među prvima pitanje je predsjedniku Vlade Federacije BiH postavio zastupnik HSS-a Mario Karamatić.

"Budući da je premijer Novalić govorio da ukoliko do kraja protekle godine ne usvojimo budžet, pored ugrožavanja finansijskih tokova, da će se povećanja penzija i plaća morati isplaćivati retroaktivno. Mene zanima smatra li nas Novalić budalama ili nakon toliko godina u izvršnoj vlasti ne poznaje procedure donošenja zakona. Dom naroda Parlamenta Federacije BiH u vrijeme slanja Budžeta u proceduru još uvijek ni bio ni konstituiran“, pitanje je zastupnika Karamatića.

Podsjećamo, Vlada Federacije BiH kao predlagatelj Prijedlog budžeta FBiH za 2023. godinu u parlamentarnu proceduru, po žurnoj proceduri, uputila je zadnjeg radnog dana u prošloj godini, 30. decembra, uz izjave predsjednika Vlade Federacije BiH Fadila Novalića da je za kontinuitet redovnih isplata i povećanje penzija i plata nužno budžet usvojiti do kraja godine, iako jedan od domova u to vrijeme nije bio ni konstituiran.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...