VRTOGLAVE BROJKE: Kvadrat u Sarajevu košta i do 8.500 maraka

"Kada je riječ o starogradnji, cijena kvadrata kreće se od 2.500 pa do 5.000 KM za renovirane stanove", kazao je Kadić i dodao da Sarajevu nedostaje veliki broj stanova.

  • Ekonomija

  • 25. Jan. 2023  25. Jan. 2023

  • 0

Cijene na tržištu nekretnina u konstantnom su rastu, pa su tako i u Sarajevu porasle za čak 30 posto.

Haris Kadić, agent za nekretnine iz agencije „Stanpromet“, kazao je da cijena kvadrata, posebno u najatraktivnijim dijelovima Sarajeva, sigurno neće padati pa, ukoliko građani žele investirati novac u nekretnine, sada je pravo vrijeme.

"Bojim se da se cijene nikad neće vratiti na staro", rekao je Kadić za Avaz.

Najprodavaniji su manji, jednosobni stanovi, od 30 do 40 kvadrata, a zatim dvosobni od 55 do 70 kvadrata. Tržište nekretnina u BiH fokusirano je na Sarajevo, a cijena kvadrata novogradnje u centru dostiže i do 8.500 KM.

"Kada je riječ o starogradnji, cijena kvadrata kreće se od 2.500 pa do 5.000 KM za renovirane stanove", rekao je Kadić i dodao da Sarajevu nedostaje veliki broj stanova.

Govoreći o dijaspori, Kadić je kazao da je zabilježen veći broj kupaca iz Sjedinjenih Američkih Država, a razlog za to je jačanje dolara.

"Mi smo primijetili veći broj kupaca iz Amerike, Kanade, tamo gdje je dolar bio glavno platežno sredstvo, iz razloga što je dolar porastao pa su ljudi investirali", zaključio je Kadić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...