POZNATI POLUFINALISTI SP-a RUKOMETU: Danska bolja od Mađarske, Španija dobila Norvešku

Rukometne reprezentacije Danske i Španije prvi su polufinalisti Svjetskog prvenstva u rukometu nakon što su danas slavile u svojim četvrtfinalnim mečevima protiv Mađarske i Norveške.

  • Sport

  • 25. Jan. 2023  

  • 0

Danska je rezultatom 40:23 savladala Mađarsku, a nikakvih pretjerani uzbuđenja u ovom duelu nije bilo, jer je Danska od početka bila neuporedivo bolji tim i vrlo brzo je riješila sve dileme o plasmanu dalje.

Drugi meč bio je uzbudljiviji. Na na kraju je slavila Španija, koja je Norvešku savladala sa 35:34. Norvežani su od početka imali vodstvo, ali Španija je držala priključak i nije dopustila Norvežanima da se previše odvoje. Prvi dio je tako okončan vodstvom Norveške rezultatom 13:12. 

Španija je i u drugom poluvremenu uspjela nakratko povesti i generalno je bila konstantno izuzetno blizu, ali činilo se da je Norveška polufinalista, jer je vodila sa 25:24 u posljednjoj minuti. Ipak, u posljednjim sekundama Španci su izjednačili i uveli meč u produžetke, navodi Sport1.

Prvi je okončan rezultatom 29:29, a onda je Španija u drugom senzacionalno trijumfovala sa 35:34 te zakazala okršaj sa Danskom u polufinalu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...