BAYERN RUŠI SVOJE PRINCIPE: Bavarci spremaju ogromnu ponudu za jednog od najboljih napadača svijeta

Odlaskom Roberta Lewandowskog bavarski klub je ostao bez pravog golgetera.

  • Sport

  • 25. Jan. 2023  25. Jan. 2023

  • 0

Nakon što je Robert Lewandowski otišao u Barcelonu, Bayern je ostao bez izrazitog napadača. U sustavu 4-2-3-1, kojeg preferira trener Julian Nagelsmann, Bavarci su kao centralnog napadača često koristili nekog od krila poput Sadia Manea, a u posljednje vrijeme u vrhu napada uglavnom igra Eric Maxim Choupo-Moting. Iako je on postigao 12 golova ove sezone te s Jamalom Musialom dijeli prvo mjesto klupske liste strijelaca, on ipak nije klasa kakvu trebaju Bavarci. I zbog toga se piše kako Bayern traži veliko napadačko ime za sljedeću sezonu.

To ime je Harry Kane. Engleski napadač je već duže vremena na meti Bayerna koji ga je želio dovesti prošlog ljeta. No, Tottenham se nije želio odreći svoje najveće zvijezde za manje od 160 miliona eura što je iznos kojeg Bayern nije želio platiti.

Situacija se, kako donosi Bild, sada promijenila. Njemački list donosi kako je cijena za Kanea pala na 100 miliona funti, odnosno oko 113 miliona eura. Bild se poziva na izvor blizu Kanea koji bi sam probao što više spustiti odštetni zahtjev jer bi želio igrati u Bayernu i boriti se za trofeje, ono što mu u Tottenhamu nedostaje.

 Lewandowski je u Bayernu u zadnje tri godine postizao 50-ak golova po sezoni što je praktično nemoguće nadoknaditi s jednim napadačem. No, Kane bi se sigurno puno lakše približio toj brojci nego što to može napraviti Choupo-Moting. Pitanje je samo koliko duboko Bayern želi zagrabiti u svoju blagajnu jer je do sada njihov najskuplji dolazni transfer bio onaj Lucasa Hernandeza kojeg su platili 80 miliona eura. Je li došlo vrijeme da Bavarci prekrše svoje principe i probiju granicu od 100 miliona eura u jednom transferu?

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...