SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU: Francuska razbila Njemačku, sada su poznati svi parovi polufinala

Francuska i Švedska novi su polufinalisti Svjetskog prvenstva u rukometu nakon večerašnjih pobjeda. Šveđani su savladali Egipat, dok su rukometaši Francuske savladali Njemačku.

  • Sport

  • 25. Jan. 2023  26. Jan. 2023

  • 0

Šveđani su bez većih problema savladali Egipat sa 26:22. Pobjednički sastav predvodio je Nicklas Ekberg sa šest golova.

Trikolori su slavili sa 35:28, a meč je prelomljen na staru drugog dijela meča (prvo poluvrijeme završilo rezultatom 16:16) kada su Nijemci imali crnu rupu od osam minuta kada nisu uspjeli savladali protivničkog golmana.

Daleko od toga da su reprezentativci Njemačke griješili, nego je na golu Francuza u tom periodu briljirao Remi Desbonnet, koji je u igru ušao tek u 15. minuti susreta. Za 40 minuta je upisao 15 odbrana i svojoj reprezentaciji otvorio vrata polufinala.

Na drugoj strani Fabregas, Tournat, Mem, braća Karabatić... bili su mnogo precizniji i zasluženo odveli Francuze na megdan Šveđanima.

Podsjetimo, u drugom polufinalnom paru sastat će se Danska i Norveška.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...