DODIK KIPTI OD BIJESA: „Schmidt ne samo što se lažno predstavlja kao visoki predstavnik, već i bezočno laže…“

Dodik je ponovo vrijeđao visokog predstavnika i optužio Bošnjake.

  • Politika

  • 26. Jan. 2023  

  • 8

Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska, izjavio je Srni da Christian Schmidt ne samo što se lažno predstavlja kao visoki predstavnik, već i bezočno laže.

Reagujući na izjavu visokog predstavnika Christiana Schmidta da je 9. januar nastao na žrtvama, Dodik je kazao da se "Dan Republike Srpske slavi u čast dana kada je Republika Srpska proglašena bez ijednog ispaljenog metka, ijedne ljudske žrtve 9. januara 1992. godine, a rat u BiH je počeo par mjeseci kasnije".

"Reći da je 9. januar nastao na žrtvama može samo prevarant i lažov kakav je Christian Schmidt. Ali 1. mart, koji sa muslimanima slavi gotovo sav diplomatski kor, je dan kada je u ime islamske države ubijen nedužni svat, Srbin u srcu Sarajeva. To je, gospodine Schmidt, praznik zločina i početka krvoprolića", kazao je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...