UZBUDLJIVO NA NBA PARKETIMA: Damian Lillard sa 60 poena vodio "Portland" do pobjede, Nurkić zbog povrede napustio igru

"Portland" nastavlja bitku za play off, trenutno je na 13. poziciji Zapadne konferencije sa omjerom 23-25.

  • Sport

  • 26. Jan. 2023  

  • 0

Junak večeri na NBA parketima bio je Damian Lillard koji je postigao 60 poena u pobjedi svojih "Portland Trail Blazersa" protiv "Utah Jazza" 134-124. Samo dva poena dijelila su beka "Portlanda" od njegovog rekorda koji iznosi 62 poena. Lillard je fantiastično šutirao, ubacio je  9 trojki, uz šut iz igre 21-29.

Jusuf Nurkić je, na žalost, napustio teren u trećoj četvrtini zbog povrede lista lijeve noge. Za 18 minuta koliko je igrao do povrede ubacio je deset poena i imao po četiri skoka i asistencije.

Kod "Jazzera" najefikasniji je bio Louri Markkanen sa 24 poena.

"Portland" nastavlja bitku za play off, trenutno je na 13. poziciji Zapadne konferencije sa omjerom 23-25.

Bitku za play off vode i prošlogodišnji šampioni NBA lige "Golden State Warriorsi" koji su u nevjerovatnoj završnici na svom terenu savladali "Mempfies Grizliese" 122-120. Dvije minute prije kraja utakmice sudije su isključile najboljeg igrača domaće ekipe Stepfana Curryja koji je do tada bio najefikasniji igrač sa 34 poena. Isključen je nakon što je ljutito bacio u publiku štitnik za zube nakon jedne brzoplete greške svog suigrača Jordana Poolea

Dobra vijest za sve ljubitelje košarka je povratak nakon višemjesečne pauze na teren jednog od najboljih košarkaša NBA lige Anthony Davisa (21 poen, 12 skokova) koji je vodio svoje "Los Angeles Lakerse" do pobjede protiv "San Antonio Spursa" 113-104.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...