MURPHY RAZGOVARAO SA HELEZOM: Potrebne su aktivnosti koje će unaprijediti partnerstvo NATO-a i BiH

Na sastanku je podcrtano da su potrebne aktivnosti koje će unaprijediti partnerstvo NATO-a i BiH.

  • Vijesti

  • 26. Jan. 2023  

  • 3

Nakon što je jučer uspostavljeno novo Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, ministar odbrane Zukan Helez sastao se danas sa američkim ambasadorom Michaelom Murphyjem.

Na sastanku je potcrtano da su potrebne aktivnosti koje će unaprijediti partnerstvo NATO-a i BiH.

O susretu je Murphy izvijestio na zvaničnoj Twitter stranici Ambasade SAD-a u Sarajevu.

"Imao sam produktivan razgovor sa ministrom odbrane Helezom. Razgovarali smo o potrebi hrabrog vodstva za usvajanje važnih reformi odbrane i dalje jačanje Oružanih snaga BiH. Potrebne su aktivnosti koje će unaprijediti saradnju s NATO-m", napisao je on.

Ambasada SAD-a je jučer inače odmah po izboru Vijeća ministara BiH čestitala novim ministrima dolazak na vlast i poručila im da imaju priliku promijeniti budućnost BiH.

"Čestitamo na formiranju novog Vijeća ministara! BiH trebaju stabilne i funkcionalne vlade usmjerene na rješavanje izazova s ​​kojima se suočavaju ljudi ove zemlje. A ni jedno ni drugo nije postojalo u posljednje četiri godine", poruka je Američke ambasade.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...