ČENGIĆ SE OBRATIO U DANSKOM PARLAMENTU: "Nakon poklonjenog kandidatskog statusa, vrijeme je da..."

(...) počnemo ispunjavati naše obaveze, a da EU bude iskrena u otvaranju pregovora."

  • Mini market

  • 26. Jan. 2023  26. Jan. 2023

  • 1

Nakon posjete Finskoj, delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Irfan Čengić boravio je u posjeti Kraljevini Danskoj.

U Danskom paralamentu bio je jedan od govornika na konferenciji o Zapadnom Balkanu i Evropskoj uniji.

"Nakon poklonjenog kandidatskog statusa, vrijeme je da počnemo ispunjavati naše obaveze, a da EU bude iskrena u otvaranju pregovora. Ljudi u BiH moraju znati da će ovaj proces trajati duže od decenije, ali vrijeme je da ga iskreno počnemo", naglasio je u svom obraćanju Čengić.

Na ovoj koferenciji je učestvovao i ministar vanjskih poslova Kraljevine Danske Lars Løkke Rasmussen, koji je istakao da Kopenhagenški kriteriji su mapa puta kako postati članica EU. 

U Paralamentu Kraljevine Danske sam govorio na konferenciji o Zapadnom Balkanu i EU. Nakon poklonjenog...

Objavljuje Irfan ČengićČetvrtak, 26. siječnja 2023.

Naglasio je da će Evropska unija podržati zemlje Zapadnog Balkana politički i ekonomski, ali postoji urgentna potreba za reformama zemljama Zapadnog Balkana, a posebno u oblasti vladavine prava i to države moraju ispuniti ukoliko žele postati članice.

Na konferenciji su učestvovali parlamentarci zemalja Zapadnog Balkana i zemalja Evropske unije, ambasadori, aktivisti i predstavnici civilnog društva i političkih stranaka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...