NEZAVRŠENI RATNI PUT NA IGMANU POČEO SE KORISTITI: Zabilježena i prva nesreća

Rekonstrukcija ratnog puta u blizini ilidžanskog naselja Hrasnica, koji je bio značajna putna komunikacija tokom posljednjeg rata u Bosni i Hercegovini, počela je krajem maja prošle godine.

  • Društvo

  • 26. Jan. 2023  26. Jan. 2023

  • 0

U decembru mjesecu prošle godine počelo je asfaltiranje dionice ratnog puta na Igmanu. Iako radovi uveliko traju to ne sprečava nesavjesne vozače da se kreću ovom dionicom, pa dolazi do nesreća.

Prema informacija koje su portalu Akta.ba dostupne na putu su i odroni zemljišta koji prijete planinarima i izletnicima, a takva mjesta nisu obilježena i osigurana.

Podsjećamo, rekonstrukcija ratnog puta u blizini ilidžanskog naselja Hrasnica, koji je bio značajna putna komunikacija tokom posljednjeg rata u Bosni i Hercegovini, počela je krajem maja prošle godine.

Tada su iz Općine Ilidža saopćili da je riječ o rekonstrukciji skoro tri kilometra puta, a da će koštati 3,8 miliona KM.

Nakon završetka rekonstrukcije, ovaj put će imati status regionalne ceste koju će održavati Direkcija za puteve Kantona Sarajevo. Izvođač radova je firma Demus.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...