DRAGAN STEVANOVIĆ, OTVORENO: „U tome je dugo godina griješio SDP pod vodstvom Lagumdžije, a Željko Komšić i Zlatko Miletić..."

-Raspravljati o ovome sa Strankom za BiH i NES-om uopšte nema smisla, oni nisu politički subjekti takvog tipa promišljanja, njihovo političko promišljanje ne ide dalje od trenutne kalkulacije, poručio je Stevanović.

  • Mini market

  • 30. Jan. 2023  30. Jan. 2023

  • 4

Dragan Stevanović (SDP BiH), zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća grada Sarajeva, analizirao je stanje u vlastitoj stranci.

-Obzirom da očito nisam dobro shvaćen a neki to namjerno i ne žele da shvate, da budem potpuno jasan:

Mnogo je lakše biti Srbin ili Hrvat u Sarajevu, Zenici i Tuzli i boriti se za jedinstvenu BiH.

Mnogo teže je to biti u bastionima HDZ-a u zapadnoj Hercegovini i SNSD-a u RS-u.

Zbog toga, ako me pitate kome bih prije dao glas u parlamentu BiH, dao bih Lani Prlić, Ivanu Bobaru, Jugoslavu Brdaru, Aleksandru Vukoviću i Saši Grbiću.

Gledajući dugoročne političke ciljeve za integraciju BiH a ne trenutne političke kalkulacije (a to je principjelna politika) oni će uvijek imati prednost ispred mene, Igora, Davora, Zlatka, Damira i drugih kada su u pitanju organi BiH jer to ima veću političku težinu u borbi protiv politika HDZ i SNSD.

U tome je dugo godina griješio SDP pod vodstvom Lagumdžije i sada sa teškom mukom i dosta sporo ispravljamo te greške, u tom griješe i ljudi koje, svakog na svoj način cijenim, Željko Komšić, Damir Marjanović i Zlatko Miletić.

Dakle, nije problem izbora Zlatka Miletića, koji je već izabran u Zastupnički dom gdje i pripada, u Dom naroda, problem je što za račun sujeta i sitnih kalkulacija (ne kažem da tu eventualno nema udjela i pregovarački tim SDP) u ovom ključnom momentu nismo prepoznali taj dugoročni politički cilj.

Nadam se da sam sada bio potpuno jasan, poručio je Stevanović, te se osvrnuo na napade iz redova Stranke za BiH i NES-a.

-Raspravljati o ovome sa Strankom za BiH i NES-om uopšte nema smisla, oni nisu politički subjekti takvog tipa promišljanja, njihovo političko promišljanje ne ide dalje od trenutne kalkulacije, poručio je Stevanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...