Jeste li znali
BANANE NIKADA NE OSTAVLJAJTE NA OVOM MJESTU: Uz jedan trik ostaće svježe do 15 dana
Prije 17 min0
Prvo, umutite puding sa mlijekom, pa dodajte prethodno umućenu slatku pavlaku.
Gastro
30. Jan. 2023 30. Jan. 2023
0
Potrebno:
• 1 veće pakovanje keksa (36 komada)
• 200 ml mlijeka
Za fil:
• 1 kesica pudinga od vanilije (ne kuha se)
• 600 ml hladnog mlijeka
• 200 ml slatke pavlake
• kokos
Priprema:
1. Umutite puding sa mlijekom, pa dodajte prethodno umućenu slatku pavlaku.
2. Keks umočite u mlijeko, pa poredajte u tepsiju, pospite kokosom, pa premažite filom, zatim opet poredajte keks, kokos, fil i još jedan red keksa.
3. Na kraju sve premažite filom i bogato pospite kokosom.
4. Ohladite u frižideru dva sata, pa poslužite, recept je Merime Babić koji je prenijelo Oslobođenje.
Savjet: Krempita je čuvena poslastica koja se pravi od lisnatog tijesta, a između ide fil od vanilije. Svaka domaćica ima neki svoj recept za poznati kolač, ali sve popularnije postaju i ovakve krempite zbog svoje nikad lakše pripreme.
Predlažemo da isprobate grčku verziju koja se pravi od keksa i pudinga od vanilije, a kao specijalni sastojak dodaje se kokos koji znatno poboljšava okus.
Također, ovu poslasticu možete da pravite i bez slatke pavlake, a onda smanjite i količinu mlijeka za puding na 300 ml.
Prijatno!:)
Jeste li znali
BANANE NIKADA NE OSTAVLJAJTE NA OVOM MJESTU: Uz jedan trik ostaće svježe do 15 dana
Prije 17 min0
Vijesti
AMERIČKA KONGRESMENKA TRAŽI DA SE SLUČAJ "SARAJEVO SAFARI" ISTRAŽI U NJENOJ ZEMLJI: "To nećemo tolerisati!"
Prije 22 min0
Vijesti
USKORO VELIKA KONFERENCIJA U WASHINGTONU: 30 godina od potpisivanja Dejtona, stižu brojni bosanskohercegovački i međunarodni zvaničnici
Prije 23 min1
Društvo
POKUŠAJ SPAŠAVANJA VLASTITE KARIJERE: Tužilac Džermin Pašić se pobunio protiv nakaradnog sistema kojeg je i sam gradio!
Prije 34 min0
Gastro
DORUČAK NA HERCEGOVAČKI NAČIN: Na brzinu napravite čuvene peksimete, jelo koje obožavaju sve generacije…
11. Nov. 20250
Gastro
AKO NE ZNATE ŠTA ĆETE OVO POPODNE ZA RUČAK, EVO PRIJEDLOGA: Jelo koje uvijek uspijeva - a uspijeva i nestati s tanjira
11. Nov. 20250
Gastro
ZDRAV, UKUSAN I JEFTIN RUČAK VRLO BRZO ĆE BITI NA TRPEZI: Ovo je još jedno jelo idealno za užurbanu sedmicu
12. Nov. 20250
Gastro
MIRISI I OKUSI KOJIMA NE MOŽETE ODOLJETI: Danas za ručak pravimo piletinu u umaku od bijelog luka… (VIDEO)
12. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.