KANTONALNI SUD U SARAJEVU: Sljedeće sedmice početak suđenja za ubistvo sarajevskih policajaca

Za ubistvo policajaca Šehovića i Vujanovića optuženi su Sava Marinković, Aleksandar Macan i Marko Trifković.

  • Hronika

  • 30. Jan. 2023  30. Jan. 2023

  • 0

Početak suđenja za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića zakazan je za utorak, 7. februar, sa početkom u 9.30 sati. 

Kazao je to danas na statusnoj konferenciji u Kantonalnom sudu u Sarajevu predsjedavajući Sudskog vijeća sudija Igor Todorović.

Ročišta će se održavati u kontinuitetu, jednom sedmično. Tužilaštvo je danas Sudu predalo plan izvođenja dokaza, a kako je kazala tužiteljica Aida Topalović, za saslušanje svjedoka i vještaka bit će im potrebno oko 84 sata, dok im za izvođenje materijalnih dokaza treba šest do osam sati.

Odbrane optuženih danas su navele kako im nisu dostavljeni svi dokazi iz optužnice, a najviše rasprave vodilo se oko dokaza iz Sky i Anom aplikacija.

Za ubistvo policajaca Šehovića i Vujanovića optuženi su Sava Marinković, Aleksandar Macan i Marko Trifković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...