NAPAD U RANO JUTRO: Osam raketa palo na tursku bazu, ima ranjenih...

Ni jedna grupa još nije preuzela odgovornost za ranojutarnji napad.

  • Svijet

  • 01. Feb. 2023  

  • 4

Nepoznati napadači ispalili su osam raketa na tursku vojnu bazu u sjevernom Iraku, od kojih su dvije pale unutar objekta, saopćila je Protuteroristička grupa, sigurnosna organizacija u iračkoj autonomnoj kurdskoj regiji.

Jedna osoba u bazi je ranjena, rekao je irački sigurnosni izvor koji je odbio biti identificiran.

Ni jedna grupa još nije preuzela odgovornost za ranojutarnji napad na bazu Zilkan, u kojoj su smještene turske snage u pokrajini Ninivi u sjevernom Iraku.

Turska već desetljećima poduzima operacije u Iraku protiv Kurdistanske radničke stranke (PKK), koja ima baze u regiji. Turska, Sjedinjene Države i Europska unija PKK su proglasile terorističkom grupom.

Grupa je pokrenula pobunu u jugoistočnoj Turskoj 1984. godine u kojoj je ubijeno više od 40.000 ljudi.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...