ALVESOV ADVOKAT SADA TVRDI: "Snimak otkriva da Dani nije kriv, djevojka je sama...!"

Alvesu prijeti zatvorska kazna u trajanju od četiri do 12 godina.

  • Sport

  • 01. Feb. 2023  01. Feb. 2023

  • 0

Dani Alves i dalje je u pritvoru zbog optužbi da je krajem decembra prošle godine silovao 23-godišnju djevojku u noćnom klubu Sutton u Barceloni. Smješten u zatvoru Brians 2 čeka početak suđenja, nakon što mu je zasad odbijeno pravo na garanciju. Njegov advokat tvrdi da ima dokaze koji idu u korist brazilskom reprezentativcu, inače najtrofejnijem nogometašu svih vremena.

Alves je u dva različita iskazao rekao da je djevojku u WC-u VIP dijela kluba zatekao slučajno kada je ušao u toalet, nakon čega je ubrzo izašao iz prostorije te da je taj njihov kratki susret bio jedini kontakt između njih. U drugom iskazu je tvrdio suprotno: da je s djevojkom u WC-u kluba imao seksualni odnos uz njen pristanak. To je tvrdio i njegov advokat Cristobal Martell.

Odvjetnica silovane djevojke bila je ranije rekla da nogometaš nije koristio zaštitu te da je njena klijentica odmah prijavila policiji zlostavljanje. Nije uništila ni dokaze kao mnoge djevojke nakon silovanja jer nije oprala svoje donje rublje.

Prijeti mu do 12 godina zatvora

Španski Periodico ranije je isticao da snimke nadzornih kamera otkrivaju ključni dokaz u istrazi te da je Alves nakon što je bio suočen s njima promijenio iskaz. Na njima se navodno vidi da su Alves i žrtva napada bili u WC-u u isto vrijeme i to 15 minuta. To je daleko više od onoga što je tvrdio nogometaš i tačno onoliko koliko od početka tvrdi djevojka.

Sad te snimke za dokazivanje Alvesove nevinosti koristi njegov advokat. Na snimci se može vidjeti da "Alves odlazi ulijevo i otvara vrata WC-a. Dvije minute kasnije tužiteljica, nakon što je razgovarala s dvije prijateljice i konobarom, odlazi do istih tih vratiju i otvara ih bez da ju je on pustio ili joj pridržao vrata. Te slike govore same za sebe", istaknuo je Martell.

Tužiteljica je u svom iskazu bila rekla da ju je Alves silom ugurao u WC smješten u privatnoj sobi noćnog kluba Sutton, piše Marca. Alvesu prijeti zatvorska kazna u trajanju od četiri do 12 godina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...