LOŠA NOĆ ZA REPREZENTATIVCE BiH: Jusuf Nurkić zbog povrede igrao samo dva minuta, Luka Garza bez poena u pobjedi "Minnnesote"

Sa omjerom pobjeda i poraza 25-26 "Portland" je zadržao izglede za plasman u play off Zapadne konferencije NBA lige.

  • Sport

  • 02. Feb. 2023  

  • 0

Jusuf Nurkić odigrao je samo dva minuta u noćašnjoj utakmici u kojoj su njegovi "Portland Trail Blazersi" u gostima savladali "Mempfis Grizzliese" sa 122-112. Bosanskohercegovačkom reprezentativcu ponovo se vratila stara ozljeda nožnog lista zbog koje je već pauzirao nekoliko utakmica.

Ponovo je Damian Lillard bio ključni igrač "Portlanda" sa ubačenih 42 poena. Sa omjerom pobjeda i poraza 25-26 "Portland" je zadržao izglede za plasman u play off Zapadne konferencije NBA lige.

Drugi reprezentativac Bosne i Hercegovine Luka Garza imao je relativno solidnu minutažu (13 minuta) u utakmici u kojoj su njegovi "Minnesota Timberwolvesi" nakon produžetka slavili protiv "Golden State Warriorsa" rezultatom 119-114.  Garza je promašio sve što je gađao: tri šuta iz igre i dva slobodna bacanja. "Minnesotu" je do pobjede predvodi sjajni trojac D*Angelo Russell (29.p), Anthony Edwards (27 p), te Naz Ried (24 p). Stepf Curry je sa 29 poena bio najefikasniji kod "Wariorsa".

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...