REKTOR ŠKRIJELJ NEMA RAZLOGA ZA SLAVLJE: U dvije godine Univerzitet u Sarajevu pao za 97 pozicija 

Sarajevski Univerzitet je 2021, godine bio na 1496. poziciji a danas je na 1593.poziciji na Webometricsovoj rang listi, što je pad za 97 pozicija. 

  • Društvo

  • 02. Feb. 2023  02. Feb. 2023

  • 2

Univerzitet u Sarajevu najbolje je rangirani univerzitet iz Bosne i Hercegovine, kazao je rektor UNSA Rifat Škrijelj danas na pres-konferenciji, prenosi Radiosarajevo.

Naime, u izdanju Webometricsovog rangiranja za mjesec januar Univerzitet u Sarajevu se nalazi na 1593. mjestu na svjetskoj listi u poretku više od 31 hiljade univerziteta koji su obuhvaćeni skriningom po tri kriterija: utjecaj, otvorenost i izvrsnost.  

U julu 2022. godine Univerzitet u Sarajevu je bio pozicioniran na 1713. mjestu, što znači da je popravio rezultat za 120 mjesta na ovoj rang listi, s poniosom je istakao rektor Škrijelj u zvaničnom saopćenju. 

“To predstavlja značajan napredak koji je rezultat napora koji ulaže rukovodstvo Univerziteta u Sarajevu sa svojim akademskim i neakademskim osobljem na čelu sa rektorom prof. dr. Rifatom Škrijeljom, ali i u sinergiji sa fakultetima, akademijama, institutima i centrima Univerziteta”, nevedeno je u informaciji za medije.  

No, rukovodstvo Unverziteta, pod upravom dugogodišnjeg rektora Škrijelja, namjerno je sakrilo puno važniju činjenicu koja nikome ne služi na ponos, ponajmanje rektoru Škrijelju: ako se pogleda malo duži vremenski period, Sarajevski univerzitet zapravo tone na ovoj rang listi.

Prije dvije godine bio je puno bolje rangiran nego što je danas. Naime, na Webometriscovoj rang listi, UNSA je 2021, godine bio na 1496. poziciji a danas je na 1593. poziciji, što je pad za 97 pozicija. 

Rektor Škrijelj sa svojim saradnicima nema niti jedan razlog za slavlje niti zaslužuje bilo čiju čestitku. Zapravo, puno je više razloga za ozbiljnu kadrovsku čistku u Rektoratu Univerzieta kako bi se napokon zaustavio i preokrenuo ovaj negativni trend. 

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...