SLUČAJ PROSLIJEĐEN TUŽILAŠTVU: Učenik nasrnuo na nastavnicu u školi kod Vrbasa

Kako je riječ o 13.godišnjem dječaku, on ne može krivično da odgovara.

  • Hronika

  • 02. Feb. 2023  02. Feb. 2023

  • 0

U Osnovnoj školi "Bratstvo i jedinstvo" u mjestu Kucura kod Vrbasa dogodio se incident, kada je 13. godišnji učenik prvo verbalno, a zatim i fizički nasrnuo na nastavnicu,

Kako navodi RTS, incident se dogodio 31. januara, a pripadnici policije su izašli na mjesto događaja, nakon prijave direktorice.

Direktorica škole Senka Mučenski u saopćenju navodi da je škola odmah reagovala i preduzela sve potrebne radnje radi zaštite zaposlenih i učenika u školi.

Prema njenim riječima, škola je u skladu sa Pravilnikom o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje obavijestila nadležne organe i Ministarstvo prosvjete.

Navela je da se postupa u skladu sa propisima i u da se ovom trenutku procjenjuje da nije u interesu zaposlenog i djeteta davanje više informacija.

Kako je riječ o 13. godišnjem dječaku, on ne može krivično da odgovara. Slučaj je proslijeđen nadležnom tužilaštvu i Centru za socijalni rad na dalje postupanje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...