HAOS U AGRESORSKIM REDOVIMA: Likvidacija ruskih oficira na okupiranom Krimu, zloglasna grupa Wagner u problemima, u Kijev stigle sjajne vijesti iz Njemačke...

ISW, istraživački centar sa sjedištem u SAD-u, rekao je da bi se taj pad prijava mogao objasniti pričama o tome kako lako se u Ukrajini gine, kao i slabom fizičkom kondicijom zatvorenika koji ne zadovoljavaju standarde.

  • Evropa

  • 03. Feb. 2023  

  • 0

Njemačka vlada odobrila je isporuku tenkova Leopard 1 Ukrajini iz industrijskih zaliha te je u pregovorima za kupovinu 15 tenkova Gepard iz Katara za slanje u Kijev, izvijestio je u petak Süddeutsche Zeitung.

AKCIJA NA OKUPIRANOM KRIMU

Dva ruska oficira ubijena su u napadu improviziranom eksplozivnom napravom, koji je navodno izvela krimska partizanska grupa.

Policajci su se vozili od Sevastopolja do Simferopolja na Krimu kada se dogodio napad, javlja Sky News.

Vjeruje se da su napad izveli pripadnici ukrajinsko-tatarskog pokreta otpora Ateš, gerilske grupe koja djeluje na Krimu.

PROBLEMI ZA PUTINOVE PLAĆENIKE

 

Prema najnovijoj procjeni Instituta za proučavanje rata, u posljednjih nekoliko mjeseci Grupa Wagner usporila je proces regrutiranja zatvorenika, javlja Sky News.

Statistike pokazuju da se broj ruskih zatvorenika smanjio za 6.000 između novembra 2022. i januara 2023. Usporedbe radi, između augusta i oktobra 2022., na vrhuncu popularnosti Wagnera među zatvorenicima, broj zatvorenika smanjio se za 23.000.

ISW, istraživački centar sa sjedištem u SAD-u, rekao je da bi se taj pad prijava mogao objasniti pričama o tome kako lako se u Ukrajini gine, kao i slabom fizičkom kondicijom zatvorenika koji ne zadovoljavaju standarde.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...