TARIK GA JE BLIJEDO GLEDAO: Takmičar u „Milijunašu“ potrošio sve džokere na jednom pitanju i kući otišao sa samo 150 eura…

S obzirom na to da je bio nesiguran, zatražio je i pomoći publike.

  • Show

  • 03. Feb. 2023  

  • 0

Od troje takmičara u novom izdanju popularnoga kviza HRT-a "Tko želi biti milijunaš? emisiju je otvorio Igor Barinić, 45-godišnji skladištar iz Zagreba koji je u prošloj emisiji osvojio 150 eura. Nastavio je svoj put prema milionu uz sva tri džokera na raspolaganju otvorivši šesto pitanje.

Na devetom pitanju trebao je odgovoriti koji je bend pukom slučajnošću prvi singl objavio na dan premijere prvog filma o Jamesu Bondu: The Beatles, U2, Queen ili The Cure?

-U ovom sam području kao riba na suhom, neke stvari mi zvone, ali niti sam pasionirani pratitelj Jamesa Bonda niti ovih bendova, rekao je Igor.  

Pretpostavio je da se radi o Beatlesima, ali da bude siguran upotrijebio je džoker "pola-pola". The Beatlesi su mu donijeli 2.500 eura.

Hlapić je bio postolarski šegrt, a Oliver Twist...: mesarev šegrt, konjušarev šegrt, kovačev šegrt, pogrebnikov šegrt. Pitanje je to za prelazak drugoga praga.

Nije znao odgovor na pitanje, pa je pozvao džokera, koji smatra da se radi o konjušarevom šegrtu. 

S obzirom na to da je bio nesiguran, zatražio je i pomoći publike.

Njih 2% misli da je mesarev šegrt, 27% konjušarev šegrt, 52% kovačev šegrt, 19% da je pogrebnikov šegrt.

Prihvatio je mišljenje publike, a to je bilo i njegovo prvo mišljenje, no publika je pogrešno odgovorila pa je otišao kući sa 150 eura. Tačan odgovor bio je - pogrebnikov šegrt.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...