ĐONLAGIĆ ZVONI NA UZBUNU: „Bila bi ovo krupna greška Osmorke. Najvažnija funkcija u državi…“

Đonlagić je poručio kako bi to bila velika greška vladajuće koalicije.

  • Mini market

  • 03. Feb. 2023  03. Feb. 2023

  • 2

Ne stišavaju se reakcije nakon što je Milorad Dodik, lider SNSD-a i predsjednik bh. entiteta Republika Srpska, potvrdio da je Zoran Tegeltija kandidat te stranke za mjesto direktora Uprave za indirektno oporezivanje.

Nakon svega oglasio se i član Predsjedništva Demokratske fronte i državni parlamentarac Dženan Đonlagić, poručivši kako bi to bila velika greška vladajuće koalicije.

-Bila bi ovo krupna greška “Osmorke”. Najvažnija funkcija u državi. Jača od ministarske pozicije u Vijeću ministara. To je “srce” finansijskog sistema države. Sedam godina pod palicom HDZ-a, u kojima se ogroman novac kreiran na području FBiH “prelilo” u entitetski budžet Republike Srpske, poručio je Đonlagić.

Podsjetimo, vladajuća koalicija na nivou Bosne i Hercegovine je pred novim izazovom - kome će pripasti mjesto direktora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO). Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik uvjeren je da će pripasti njegovoj stranci, dok u SDP-u najavljuju ultimatum prema koalicionim partnerima da oni dobiju mjesto direktora Uprave za indirektno oporezivanje.

Dogovor u vezi sa raspodjelom direktorskih fotelja na državnom nivou je već uzdrman. Na ispitu je koalicija SNSD-a, a HDZ-a i "sedmorke" kome će pripasti mjesto direktora Uprave za indirektno oporezivanje - kadru SNSD-a ili SDP-a. Najizvjesniji kandidat SNSD-a za direktorsku fotelju je novoizabrani ministar finansija i trezora Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija.

"Indirektni porezi će pripasti našoj strani i mi ćemo imenovati nekoga, još nismo donijeli odluku. Zoran Tegeltija je jedan od najozbiljnijih ljudi iz te sfere i nastručniji", kazao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Više pročitajte OVDJE.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...