UOČI SUMMITA EU: Sirene u Kijevu

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao je na konkretnu perspektivu pridruživanja svoje zemlje EU.

  • Evropa

  • 03. Feb. 2023  03. Feb. 2023

  • 0

U Kijevu su se oglasile sirene koje upozoravaju na zračnu opasnost uoči početka summita EU o Ukrajini, na kojem sudjeluju ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski i predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen. 

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao je na konkretnu perspektivu pridruživanja svoje zemlje EU, prenosi Index.hr.

Podsjetimo, Bloomberg je jučer objavio da bi eurozona mogla izbjeći recesiju nakon neočekivanog rasta BDP-a krajem 2022., unatoč dvoznamenkastoj inflaciji i ruskoj agresiji na Ukrajinu.

Eurostat je pak objavio kako je u posljednjem tromjesečju prošle godine bruto domaći proizvod porastao za 0.1%, iako su ekonomisti procijenili pad od 0.1%.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...