NA RUBU...: Vučić u prvom obraćanju danas rekao poslaniku da laže i priča gluposti

Robert Kozma iz Zeleno lijevog kluba rekao je da se predsjednik Srbije bori za lične interese.

  • Regija

  • 03. Feb. 2023  03. Feb. 2023

  • 0

Na početku današnjeg zasjedanja, u prvom obraćanju predsjednik Srbije Aleksandar Vučić iznio je niz uvreda na račun poslanika Zeleno lijevog kluba Roberta Kozme, a predsjednik Skupštine Vladimir Orlić nije dozvolio Kozmi da replicira. Na početku sjednice samostalni poslanik Žika Gojković, podržao je politiku Aleksandra Vučića i pozvao poslanike da iskažu jedinstvo.

Gojković je kritikovao poslanike zbog jučerašnjih incidenata i ocijenio da "danas mogu biti zadovoljni samo oni koji mrze Srbiju".

Robert Kozma iz Zeleno lijevog kluba rekao je da se Aleksandar Vučić bori za lične interese, a da građani na sjeveru Kosova žive u "strahovladi". "Deset godina pregovarate i uvijek ispregovarate vaš ostanak na vlasti, a za građane Kosova sve veću i veću neizvjesnost", rekao je Kozma.

U odgovoru, Vučić je rekao da bi Srbija morala da prizna Kosovo, da on nije pregovarao deset godina i optužio Kozmu da je priznanje Kosova "njegova politika".

Vučić tvrdi da je juče demantovao u činjeničnom smislu 24 laži i istrpio najgore uvrede, a ponovio je i da nije tačno da je on lično ucijenjen te da je ponosan što je 1999. godine bio pod zapadnim sankcijama.

"Niko mi nikada ničim ličnim nije prijetio niti ima čime. Oni povjeruju u sopstvene laži. Vi pričate besmislice i gluposti" rekao je Vučić i pitao Kozmu "kada je prenio neki lijek na Kosovo" kad se brine za narod. Kaže da je toliko puta pobijedio opoziciju da mu je već dosadilo.

"Jučer sam čuo stotine uvreda i laži i ne vrijedi vam, morate da nađete politiku. Vaše rješenje je da ukinemo strahovladu na sjeveru Kosova i da ode Vučić i SNS", rekao je Vučić.

Nakon toga, Orlić nije dozvolio Kozmi da odgovori i rekao mu da nema pravo na repliku 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...