GLAVNI IMAM MIZ KOZARAC AMIR EF. MAHIĆ ODGOVARA NA OPTUŽBE: ""Imam potrebu istaći kako mi nije bila namjera..."

Nakon što su se u medijima pojavili dijelovi hutbe glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Kozarac Amira Mahića u kojoj je govorio o vrijednostima i učenju pravoslavlja, nakon čega su se oglasili i pojedini političari i Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini, objavljen je i komentar hafiza Amira Mahića.

  • Društvo

  • 03. Feb. 2023  03. Feb. 2023

  • 14

Kako je kazao za Preporod.info, u hutbi u kojoj je problematizirao zloupotrebu svetosavskog učenja, odnosno praksu koja odudara od duha pravoslavlja, također je kritikovao i muslimane i njihovu praksu koja odudara od duha islama.

On je traženu izjavu o ovom slučaju uputio i Rijasetu Islamske zajednice.

U izjavi je kazao kako shvata da je u nekim zaključcima bio preoštar, ali da nije imao namjeru ikoga uvrijediti.

"Imam potrebu istaći kako mi nije bila namjera bilo koga uvrijediti, posebno ne moje prijatelje i komšije ili sveštenstvo i pripadnike Srpske pravoslavne crkve", kazao je glavni imam Medžlisa Kozarac hafiz Amir Mahić.

Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...