STRAVIČNA TRAGEDIJA U SUSJEDSTVU: Žena izišla iz auta pred Domom zdravlja, pala u provaliju i preminula od zadobivenih povreda

Građani su ogorčeni. Na društvenim mrežema upiru prstom u gradsku vlast, prozivaju i gradonačelnika Ivu Tomasovića, neupućeni su, čude se što cijeli prostor ispred zgrade Doma zdravlja nije zaštićen ogradom...

  • Hronika

  • 03. Feb. 2023  03. Feb. 2023

  • 2

Omiš takvu nesreću s tragičnim posljedicama ne pamti. Ispred zgrade Doma zdravlja, s visine od četiri metra, na dijelu na kojem nema zaštitne ograde, na pločnik je pala i nedugo zatim od posljedica teškog udarca preminula 67-godišnjakinja iz Kučića, piše Slobodna Dalmacija.

Policija je tek kratko saopćila kako se nesreća zbila u srijedu oko 18 sati, kako je unesrećena osoba prevezena na pružanje liječničke pomoći u KBC Split, gdje je zatim i preminula te kako prema prvim informacijama u događaju nema elemenata koji upućuju na kazneno djelo.

Građani su ogorčeni. Na društvenim mrežema upiru prstom u gradsku vlast, prozivaju i gradonačelnika Ivu Tomasovića, neupućeni su, čude se što cijeli prostor ispred zgrade Doma zdravlja nije zaštićen ogradom, pitaju se kako je to moguće, ko je donio takvu odluku te traže krivca za nesreću koja se, smatraju, koliko god bizarna bila, mogla izbjeći.

I u kojoj je svako mogao učestvovati, posebno s obzirom na činjenicu da tim mjestom svakodnevno prođu stotine ljudi.

Nevjerica je na svakom koraku. Svako ima svoju verziju događaja, a nijedna se previše ne razlikuje. Nesretna je žena, u smiraj dana, kad noć zavlada slabo osvijetljenim platoom pred ulazom u zdravstveni objekt, izišla iz automobila parkiranog uz sam rub neograđenog zemljišta i doslovno zakoračila u ambis.

image

Zidić s kojeg je pala žena (Foto: Nikola Vilić/cropix)

Udarac o pločnik, uz Jadransku magistralu, bio je koban, ljekari joj, unatoč brzoj intervenciji, nisu mogli pomoći.

Zemljište s kojeg je pala žena iz Kučića u vlasništvu je Splitsko-dalmatinske županije, kao i sam Dom zdravlja koji još od šezdesetih godina prošloga vijeka stoji praktično nepromijenjen.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...