SVI SU SE HVATALI ZA GLAVU: Ronaldo se prije prvog gola propisno ispromašivao, trener Al Nassra nakon utakmice nije birao riječi...

Najprije je u 35. minuti imao čist udarac s deset metara, nakon što je njegov suigrač pogodio stativu. 

  • Sport

  • 04. Feb. 2023  

  • 0

Trener Al Nassra Rudi Garcia komentirao je remi (2:2) njegovog tima s Al Fatehom u 15. kolu saudijskog prvenstva. "Jedna od stvari koje su promijenile tok utakmice bio je Cristianov promašaj u prvom poluvremenu", rekao je 58-godišnji francuski trener, koji je Al Nassr preuzeo u julu 2022. godine.

"Važno je da igrači normalno igraju i ne pokušavaju uvijek dati loptu Cristianu. Rekao sam im da moraju donositi ispravne odluke na terenu. Očito, kada su Cristiano ili Anderson Talisca sami i traže loptu, moramo im je dati. Njih dvojica su sposobna napraviti razliku.

Ponekad smo imali dobre pozicije za ubačaj, ali nismo imali dovoljno ljudi pred golom, tamo nekad nije bilo Ronalda ni Talisce. Moramo raditi na tome, moramo imati jednog od njih u kaznenom prostoru, a drugog izvan", dodao je Garcia, nakon što je Ronaldo postigao prvi gol za Al Nassr.

Ronaldo se do svog prvog gola za saudijski tim propisno napromašivao, a u nekim situacijama su se suigrači držali za glavu. Najprije je u 35. minuti imao čist udarac s deset metara, nakon što je njegov suigrač pogodio stativu. 

Drugi promašeni zicer stigao je u nadoknadi prvog dijela, kada je Al Nassr odigrao sjajnu akciju, a Ronaldo je dobio povratnu loptu na 11 metara od gola. Snažno je pucao lijevom nogom, ali je njegov udarac odsjeo na stativi.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...